nlenfrfydeites

Platbodem: zeilles op een skutsje of tjalk

Dagtocht zeilen met een skutsje of tjalkHet ruime sop kiezen op ambachtelijke wijze. De kracht van massa ervaren als de boeg zich met veel schuim door het water duwt.

De platbodem is al eeuwen een typisch Hollandse scheepsvorm. En de diversiteit is eindeloos: skutsjes, aken, botters, schouwen, schokkers, westlanders, kagenaars, boeiers en ga zo maar door. Geen enkele platbodem is hetzelfde! Dus elk schip heeft haar eigen kwaliteiten.

 

 

 

 

 

Zeilles

Boottocht zeilen met een skutsjeGedurende de training wordt je geleerd om te gaan met het gewicht, de lengte en het gebruik van de zwaarden. Het passeren van bruggen zul je herhaaldelijk in de cursus tegen kunnen komen. Manoeuvres kunnen zeilend worden uitgevoerd, maar ook het gebruik van de motor, een vaarboom of ander hulpmiddel zal aan bod komen. Het schipperen van een platbodem vergt niet alleen kennis van de boot maar ook het kunnen inschatten van situaties en het tijdig anticiperen zijn belangrijke aspecten.

We gaan varen met een lemmer aak of skûtsje (tjalk) van ongeveer 15 meter.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een instructeur op eigen schip mee te krijgen. Zo leer je de tips en trucks die voor jouw schip en situatie het best zijn en dus het meeste uit het schip te halen. En wellicht je eigen grenzen te verleggen.

Prijzen
Afhankelijk van de boothuur kost een dag zeilles op een platbodem 195 EUR met minimaal 4 deelnemers.

Les op eigen schip is uiteraard ook mogelijk. Prijzen en informatie.

Data
Voor groepsles of les op eigen schip zijn er geen vaste data. We leggen onze agenda's naast elkaar en kijken wanneer het goed uitkomt.

Zo sluit het altijd aan bij jouw wensen!

Bel of mail voor meer informatie.

 

 

Weerinfo

Buienradar

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes

Zoeken

nlenfrfydeites