Spelenderwijs leren zeilen bij het jeugdzeilenJong geleerd is oud gedaan.

En spelenderwijs in aanraking komen met watersport is een heerlijke manier om de dag door te komen.

Met behulp van wat praktische uitleg zo snel mogelijk het water op en uitproberen. En natuurlijk regelmatig een wedstrijdje....

 

Zeilen of zeilcursus op een catamaran met Jasper JansenGillend in de trapeze en op één drijver scheur je over het water!

Het varen op een catamaran is bijzonder spectaculair en voor iedereen leuk. En het mooie is dat je er niet enorm goed voor hoeft te kunnen zeilen om hier kennis mee te kunnen maken.

Zeilles op een kielboot van zeilinstructeur JasperJDe kielboot is een veilige omgeving om kennis te maken met alles wat zeilen zoal heeft te bieden: zeiltechniek, organisatie aan boord, communicatie, manoeuvreren en (meerdaagse) tochten maken.

Je bent aan het spelen met de natuurkrachten. Een van de eerste dingen die je leert is het schip aan te passen aan de voortdurend wisselende omstandigheden. Je leert het schip te sturen in de richting waar jij hem hebben wilt; Dat is een geweldige evaring!

Dagtocht zeilen met een skutsje of tjalkHet ruime sop kiezen op ambachtelijke wijze. De kracht van massa ervaren als de boeg zich met veel schuim door het water duwt.

De platbodem is al eeuwen een typisch Hollandse scheepsvorm. En de diversiteit is eindeloos: skutsjes, aken, botters, schouwen, schokkers, westlanders, kagenaars, boeiers en ga zo maar door. Geen enkele platbodem is hetzelfde! Dus elk schip heeft haar eigen kwaliteiten.

Kajuitjacht zeilles zeezeilen met kajuitjachtDe ondergaande zon achterna...

Wie wil dat niet? Met een glimmend kajuitjacht open zee kiezen en genieten van de weidsheid van het water? En ondertussen genoeg comfort aan boord om het langere tijd uit te houden. Een rondje om het eiland Pampus met een bak koffie en een warm broodje uit de oven bijvoorbeeld.

Weerinfo

Buienradar

Zeilboeken

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes